Hur städar man rätt?

Vi vet alla vikten av att hålla rent, både vad gäller butiksstädning, kontorsstädning och förstås även städning i hemmet. Men handen på hjärtat, det är inte alltid lätt att veta hur man ska göra. Vem har inte varit med om att glasbordet eller datorskärmen ser dammigare ut efter att du (försökt) damma den, än innan du gjorde ditt tappra städförsök?

4 tips på vägen till rätt städteknik

Här kommer några tips på hur du ska göra för att få dina möbler och ytor så absolut rena och fina som möjligt:

 • Vik trasan – knyckla inte

  När du dammar så använder du förslagsvis en ren och torr mikrofibertrasa. Innan du börjar damma viker du ihop trasan ca 3 ggr, så du får en lagom stor yta att använda. När denna första yta är täckt av damm, viker du upp trasan en gång så har du vips en ny lika stor yta att damma med! Du kan fortsätta på detta sätt många gånger, en trasa har inte två ytor utan 6-8 ytor, beroende på vad du ska damma.

 • Om en yta är både dammig och kladdig:

  Torrdamma först enligt ovanstående, och våttorka sedan med exempelvis lite diskmedel och vatten i en sprayflaska. Om du våttorkar/gnider utan att torrdamma först, riskerar du att bara gnida runt dammet i små klumpar på ytan.

 • Städa från rent till smutsigt

  – denna teknik kan du läsa mer om här!

 • När du städar i kök och badrum:

  Tänk på att städa lite extra på alla ytor som man ofta tar i – exempelvis dörrhandtag, låsvreden, kranar, tvålpumpar, skåpshandtag, kylskåpsdörr, microugns-knappar, etc.

Svårt att hinna med kontorsstädningen?

Ibland vill man städa men har inte tid eller möjlighet att hålla efter lika mycket som man vet hade behövts. Vi på Neonia har lång erfarenhet av både kontorsstädning, flyttstädning och städning hemma hos privatpersoner i Stockholm med omnejd.

Hör av dig till oss så hjälper vi till!