Desinfektion och desinficering i Stockholm

Vi på Neonia utför desinfektion och desinficering av alla ytor på din arbetsplats eller i hemmet – även de mer svåråtkomliga.

Se pris för hemstäd eller företagsstäd

Vad kostar det? Beräkna själv i vår priskalkyl.

Priskalkyl

Vi kan använda oss av både manuell desinficering med trasor och liknande, men även av elektrostatisk metod för att komma åt alla ytor och springor. Våra metoder för desinficering tar kål på bakterier och virus så som bland annat covid-19, influensa, och norovirus (vilket orsakar kräksjuka) på bara några minuter.

Elektrostatisk desinficering

Elektrostatisk desinficering är att föredra i exempelvis offentliga lokaler, så som sjukhus, skolor, kontor, bibliotek, träningslokaler eller liknande, då dessa utrymmen ofta är både stora och inte alltid lätta att möblera om för att komma åt med desinfektionsmaterialet. Det är dessutom vanligt att bakterier och virus sprider sig snabbt på platser där många vistas, och därför är elektrostatisk desinficering att föredra här. Med denna metod kan man enkelt komma åt och täcka även de mest svåråtkomliga platser, så som tangentbord, cafémöbler, redskap, träningsutrustning i gymlokaler och liknande.

Vad innebär desinfektion?

Att desinficera ytor innebär att man tar död på de bakterier och virus som eventuellt finns på den aktuella ytan. Detta kan man göra med kemiska medel, alternativt med värme. Vissa textilier kan till exempel kokas upp för att desinficeras, och då behövs inte någon ytterligare kemisk behandling. Vid desinficering av ytor är det vanligaste att använda en kemisk behandling istället för värme, dvs användning av bakteriedödande medel.

När du anlitar oss på Neonia kan du vara säker på att vi gör en väl avvägd bedömning huruvida vilken eller vilka metoder för desinfektion som ger det garanterat bästa resultatet från fall till fall. Ofta används en kombination av elektrostatisk desinficering och manuell. Självklart använder vi alltid adekvat skyddsutrustning och vidtar alla nödvändiga säkerhetsåtgärder som rekommenderas av folkhälsomyndigheterna.

Många fördelar med sanering

Desinficering kan – förutom att eliminera virus och bakterier – även användas i syfte att få bort oönskad lukt orsakad av t.ex mögel.

Vi på Neonia kan utföra desinficering i både privatbostäder och offentliga utrymmen, exempelvis:

 • Förskolor och skolor
 • Sjukvården
 • Gymlokaler
 • Kaféer, barer och restauranger
 • Hotell
 • Kontorslokaler
 • Andra typer av offentliga lokaler
 • Privatbostäder

Mer än 30 års erfarenhet av sanering
– låt oss ta hand om er desinfektion!

Vi på Neonia har sedan 1989 hjälpt både företag och privatpersoner att få 100% rena och sanerade lokaler. Varmt välkommen att höra av dig till oss för en kostnadsfri offert!

  Välj tjänst

  Vilken/Vilka tjänster är du intresserad av?

  Vilken/Vilka tjänster är du intresserad av?

  Lokalvård

  Golvvård

  Kontorsservice

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.