Så håller du ytor rena och fria från bakterier

Se pris för hemstäd eller företagsstäd

Vad kostar det? Beräkna själv i vår priskalkyl.

Priskalkyl

Corona-tider eller ej, det är extra viktigt att hålla ytor omkring sig rena och fräscha just nu, av många anledningar.

Detta är viktigt både för kontorsstädning och städning hemma. Dels kommer bakterier helt enkelt få svårare att kunna växa till sig på ytor som är helt rena – och därmed minskar risken för bakteriespridning – och dels visar många undersökningar att rena och fräscha ytor gör att man rent mentalt mår bättre och får lättare att må bra i tillvaron.

Tre tips på för renare ytor:

Här följer 3 tips på hur du får renare ytor så väl vid kontorsstädning, flyttstädning eller städning hemma.

  • Tänk på att alltid städa ”från rent till smutsigt”.

    Om du använder en och samma trasa/svamp till flera ytor, tänk på att börja med att städa de renaste, och byt trasa när du städat något som känns extra smutsigt. I ett kök handlar det exempelvis om att börja städa/torka av skåpshandtag eller ytor du vet ändå brukar torkas av någorlunda ofta, typ köksbänken. Avsluta med att torka den ytan som känns potentiellt smutsigast, exempelvis luckan till papperskorgen eller sopskåpet.

  • Vanliga rengöringsmedel

    Det behövs ofta inget dundermedel för att hålla dina ytor rena, för det mesta räcker det med att blanda t.ex handdiskmedel med vatten i en sprayflaska. Fungerar lika bra på köksbänk så väl som bord, stolar, skrivbord, m.m. För att hålla tangentbord och elektronisk utrustning ren kan du antingen köpa ett specialmedel på närmaste teknik-affär, alternativ använda en ytdesinfektion. Tänk då på att spraya i pappret eller trasan du använder för att torka av, istället för att spraya direkt i tangentbordet.

  • Städa ofta

    Sist men inte minst: tänk på att ju mer noggrann och frekvent du är med att hålla dina ytor rena, desto renare får du det – och desto fortare går det därmed att städa vid varje enstaka tillfälle. Ju renare och mer lättstädade ytor du har, desto svårare blir det för bakterier att få fäste och föra smitta vidare.

Finns städ-intentionen men inte möjligheten?

Ibland har man inte möjlighet att städa lika ofta som man skulle vilja.

Hör av dig så hjälper vi till! VI har lång erfarenhet av att hålla både ytor, rum, bostäder och arbetsplatser skinande och kliniskt rena! Vi utför både butiksstädning, flyttstädning och kontorsstädning i Stockholm med omnejd. Självklart försöker vi att hålla – så långt det är möjligt – våra städmetoder ekologiska och miljöanpassade.