Tips inför trappstädningen i trapphuset

Se pris för hemstäd eller företagsstäd

Vad kostar det? Beräkna själv i vår priskalkyl.

Priskalkyl

Viktigt med väl utförd trappstädning!

Kliver du in i ett smutsigt eller ovårdat trapphus får du genast en lite sämre känsla av fastigheten, vilket på sikt inte är bra då det oftast bidrar till en försämrad trivsel för både besökare, hyresgäster och andra som vistas i trapphuset. Ett smutsigt trapphus kan i värsta fall bidra till att allergier uppstår, så som allergi mot damm.

Vi på Neonia vet hur viktigt det är ett rent trapphus, och vi hjälper dig gärna med din trappstädning i Stockholm med omnejd. Oavsett om du har en stor eller liten fastighet kan vi på Neonia hjälpa dig att upprätthålla en frekvent trappstädning så det blir rent och snyggt i ditt trapphus.

Här följer tre enkla städtips för smart trappstädning:

  • Städa era entrémattor grundligt. Det är nämligen oftast de som samlar upp mest smuts, damm och allt annat oönskat, som exempelvis grus, småsten, lera och jord m.m. Det allra bästa är att rengöra entrémattorna grundligt med vatten och anpassad rengöringsprodukt, för att sedan låta mattorna torka innan de läggs på golvet i trapphuset igen.
  • Rengör alla trappor och golv i hela huset, för att det verkligen ska bli helt rent. Bästa är att använda sig av mikrofibermoppar och dukar för hela trappstädningen.
  • Putsa samtliga fönster i samband med trappstädningen: detta gör stor skillnad för ljuset in mot trapphuset, men även för att där syns det alltid extra tydligt ifall det är smutsigt eller inte. Kom även ihåg att torka av runt alla fönster och fönsterbrädorna för att få bort samlingar av damm. Även lister är ett ställe där det lätt samlas damm, därför är det bra om man torkar av även dessa.

Kontinuerlig trappstädning

Tänk på att alltid utföra trappstädningen kontinuerligt för att hålla alla fönster, golv samt mattor rena och snygga. Därför rekommenderar vi på Neonia att du bör städa minst en gång i veckan beroende på hur stor rörelse ni har i trapphuset. Om det är mycket folk som rör sig in och ut i trapphuset kan det vara nödvändigt att städa mer än en gång i veckan. Förhåller ni er till detta, då kommer ni garanterat få ett bra klimat, en fin miljö och en ökad trivsel i ert trapphus. Genom att hålla en hög standard på städningen kommer era hyresgäster och besökare garanterat att få en ökad trivsel och ett gott första intryck!

Kontakta oss redan idag för att höra hur vi kan hjälpa just dig med din trappstädning!