Dags för fönsterputsning? Såhär putsar du fönsterna!

Se pris för hemstäd eller företagsstäd

Vad kostar det? Beräkna själv i vår priskalkyl.

Priskalkyl

Släpp in vårljuset!

Äntligen börjar våren närma sig mer och mer för varje dag. Samtidigt som vi njuter av solen börjar det också bli väldigt uppenbart att vissa delar av hemmet eller kontoret inte är fullt så rena som du trodde de var.

Ser fönstren flammiga ut?

Troligtvis beror det på att de inte tvättats på hela vintern, samt varit utsatta för både höststormar, regnskurar och eventuellt vägdamm och andra partiklar från omgivningen utanför.

Hur gör man då för att få fönstren så där riktigt rena och glänsande – men utan miljöfarliga ämnen? Här följer våra bästa husmorstips på hur du får en miljövänlig och effektiv fönsterputs!

  • Du behöver inga specialmedel till fönsterputs – lite diskmedel i ljummet vatten är det enda medel du behöver!
  • Investera i en bra fönsterskrapa som är lagom stor till de fönster du ska tvätta. Kanske behövs en förlängningsstav till din skrapa om du har väldigt höga fönster?
  • Om du vill få fönstren alldeles extra skinande och blänkande kan du testa att addera lite såpa eller en liten del spolglans (vanlig spolglans avsedd för diskmaskinen går bra) till vattnet, förutom diskmedlet.

Tvätta fönstren så här:

  • Använd en trasa från exempelvis ett gammalt lakan, alternativt en mikrofibertrasa. Blöt trasan och tvätta fönstren riktigt rena och blöta med trasan.
  • Använd din skrapa och dra den tätt mot fönsterrutans yta – uppifrån och ned. (Vissa föredrar att dra skrapan i en svepande rörelse från sida till sida istället och på så vis ”fösa” vattnet framför skrapan i en slags slalombana, här gäller det att testa sig fram till vad man själv trivs bäst med!)
  • Får du fula ränder på rutorna efter färdig fönsterputs? Ett husmorstips är att gnida lite ättika på ränderna – testa!

Vi hjälper er med fönsterputs i både lokaler, bostäder och kontor

Har du inte tiden eller tålamodet att putsa dina fönster? Kanske är era fönsterrutor på kontoret både många och enormt stora?

Vi på Neonia hjälper er gärna med fönsterputs av alla slags fönster, på arbetsplatsen så väl som i bostaden. Vår personal är välutbildad och har lång erfarenhet av fönsterputs och lokalvård – och vi är dessutom riktigt snabba.

Hör av dig när du vill ha professionell och effektiv hjälp med fönsterputs till din bostad eller kontorslokal i Stockholm med omnejd – så kan du sedan koncentrera dig på att njuta av vårsolen genom skinande rena rutor!