8 tips för att vårstäda och organisera kontoret

Se pris för hemstäd eller företagsstäd

Vad kostar det? Beräkna själv i vår priskalkyl.

Priskalkyl

Så lyckas du med din kontorsstädning

Vårstädning är inte bara för garaget och hemmet. Även kontoret kan behöva en ordentlig genomgång och organisering för att kännas rent och fräscht när solen börjar titta fram. Här är tio bra tips för att vårstäda kontoret och bli mer organiserad.

 • Investera tid i ett system och håll dig till det

  Lägg ner lite tid på att skapa ett system för organisation. Använd det som fungerar för dig, färgkodning, olika korgar, pärmar osv. Det tar lite tid att organisera upp allt men detta är välinvesterad tid när effektiviteten ökar och du hittar det du behöver, när du behöver det.

 • Ha bara det du använder ofta på skrivbordet

  Är ditt skrivbord ofta belamrat med saker du inte använder? Behåll bara det du använder ofta på skrivbordet och förvara allt det andra i skrivbordslådan eller hurtsen. Du kommer ha lättare att hitta dina grejer när de har en egen plats och inte ligger i en hög på skrivbordet.

 • Organisera sladdar

  Sladdar tenderar att ta en hel del plats och snabbt hamna i en enda röra på skrivbordet. Organisera upp sladdarna och bind upp dem om de är onödigt långa. Tips är att fästa ihop dem med buntband eller liknande. Arragera det så att du lätt kan komma åt laddare och andra sladdar som du ibland behöver ta med dig från kontoret.

 • Skapa en rutin för kontorsstädningen i vardagen

  Skapa en rutin för vardagsstädning. Torka av datorn, tangentbordet och mobiltelefonen med jämna mellanrum och lägg tillbaka alla saker på sin rätta plats innan du går hem. Det gör det mycket trevligare att komma tillbaka nästa morgon.

 • Gör dig av med papper som du inte längre behöver.

  Gå igenom alla papper som samlats på hög i flera månader och släng de du inte längre behöver. De som behöver arkiveras stoppas i rätt pärm och ställs in i bokhyllan.

 • Släng pennor som inte längre fungerar

  Telefonen ringer och du behöver göra en snabb notering men inte en enda penna på hela skrivbordet verkar fungera. Gå igenom och testa alla pennor och behåll endast dem som faktiskt fungerar. Det kommer bespara dig en hel del frustration framöver.

 • Rensa datorn

  Är ditt skrivbord på datorn fullproppat med ikoner? Ett rörigt skrivbord på datorn upplevs ofta som stressande. Behåll bara de allra viktigaste ikonerna på skrivbordet och organisera dina andra filer i mappar.

 • Ta kontroll över din inkorg

  Inkorgen har en tendens att snabbt svämma över och det är lätt att känna sig stressad över alla mail som kommer in. Skapa automatiska mappar för mail som du vill ha extra koll på, samt mappar för mail som du inte behöver läsa på en gång. Organisera upp de mail du vill spara i ett mappsystem direkt i mailprogrammet och flagga mail med påminnelser för att inte riskera att glömma av dem helt.

Hör gärna av er till oss för en offert!

Fler tips rörande kontorsstädning som kanske känns lite extra viktiga nu när våren är på gång, är att få alla fönster putsade på kontoret så att ni kan njuta av solen även om ni måste vara inne. Det gör större skillnad än man tror!

En storstädning av lokalerna är inte heller fel att göra någon gång per år eller halvår, för att skapa en så trivsam kontorsmiljö som möjligt. Vi på Neonia erbjuder högkvalitativ kontorsstädning för både små och stora kontor i Stockholm med omnejd.

Hör gärna av er till oss för en offert!